Vårt oktobermøte blir holdt på vårt vanlige lokale i Trondheim Hospital i Finstua 9. okt. 2012 kl 1900. Merk tiden. Vi begynner litt tidligere for å få tid til smaksprøvene. Foredraget blir holdt på italiensk, men selve «smakingen» og medfølgende instruksjon blir på norsk. Det blir det muligheter for diskusjon og samtale om olivenolje smaking på norsk og italiensk.

Vi er så heldig å få Jørgen Lund, Norges skarpeste olivenolje-entusiast, til møtet.

Program.

1900. Jørgen Lund. Olivenoljens historie – olivendyrking –
innhøsting – moderne produksjon og klassifisering

1945. Pause

2000. Olivenoljesmaking

2030. Mat og vin

Se oppslag i Aftenposten om boken Jørgen Lund har vært med å utarbeide til norsk.

Aftenposten Jørgen Lund

http://www.livio.no/default.asp?page=2

Først når man blir oppmerksom på hvor store variasjoner det er på olivenolje, får man fullt utbytte av smakene. Liguria – Toscana – Puglia hver region har sine særtrekk og konkurrerer om hegemoniet innen olivenolje. Vin og olje – vi får det ikke mer italiensk.

Etter møtet  blir det som vanlig vin og en matrett. Fint om du melder deg på til mat / vin / vann innen fredag 5. oktober. Vi har nok mat til alle som vil, men det letter organiseringen om vi får beskjed på forhånd om hvor mange som kommer.